Welcome to Dakpannen Page

Dakpannen

Dakpannen

Dakpannen worden al eeuwen lang gebruikt als dakbedekking met als doel het waterdicht houden van uw woning of gebouw. Er zijn ontzettend veel soorten, modellen en kleuren waarin ze gemaakt worden. Hieronder wat informatie over dakpannen.

 

De keramische dakpan

De meeste bestaande huizen in Nederland zijn gedekt met keramische pannen. Dit zijn pannen die gemaakt zijn op basis van gebakken klei. Dit zijn kwalitatief goede dakpannen en ze kunnen flink variëren in kleur en de vorm.

De kenmerken van keramische dakpannen zijn:

  • een prima breuksterkte
  • een goede waterddichtheid
  • een prima vorstbestendigheid
  • een uitgebreide keuze uit meer dan 50 kleuren en 20 verschillende modellen

 

De betonnen dakpan

Veel nieuwbouwhuizen worden voorzien van betonpannen. Dit zijn dakpannen die gemaakt zijn uit een mengeling van klei of hoogovencement en zand. De pannen worden niet gebakken, maar harden vanzelf uit. Vanwege de grotere formaten worden ze ook wel sneldekpannen genoemd. Ze zijn sneller te verwerken door die grotere afmetingen.

De kenmerken van betonnen dakpannen zijn:

  • een grote maatvastigheid
  • een korte levertijd
  • door het formaat lage verwerkingskosten
  • een grote variatie in soorten kleuren en modellen

 

Leien daken

Een andere vorm van dakpannen, die hier zeker niet onvernoemd mag blijven, is die van de leien dakbedekking. Deze leien worden al heel lang gebruikt voor het waterdicht maken van daken en gevels. Lei is zeer duurzaam en kan in heel veel situaties worden toegepast. Deze is buiten de natuurlijke lei tegenwoordig ook verkrijgbaar in een vezelcement lei.

De natuurlei komt uit groeves in bijv. Spanje, Engeland en Noorwegen en wordt daar uitgehakt. Deze leien worden met leihaken en of leinagels gemonteerd op speciale leilatten.

De vezelcement lei is minder duur, terwijl het over dezelfde eigenschappen als natuurlei beschikt. De (vezelcement) leien kunnen toegepast worden op daken, maar ook als gevelbekleding zijn deze erg geschikt. Het geeft een authentieke en rustieke uitstraling aan huizen en komt weer meer in trek bij nieuwbouwhuizen.

 

Welke dakpannen zijn het meest geschikt

Welke dakpannen voor uw situatie het meest geschikt zijn, kunt u het beste in overleg met vandeMoosdijk dakwerken bepalen, daar het ook sterk afhankelijk is van de hellingshoek van uw woning. Niet elke dakpan is geschikt voor elke hellingshoek. Maar er zijn zoveel soorten dakpannen op de markt, dat u er zeker een naar uw zin zult kunnen vinden.

  

JCA van de Moosdijk Dak- en Kluswerken

Schouwenlaan 42
5628 JB Eindhoven

info@vandemoosdijkdakwerken.nl
06-52044572

KVK Nummer: 17279558
BTW Nummer: NL141752580B01