Welcome to Schoorstenen Page

Schoorstenen

Schoorstenen

Bij ons kunt U ook terecht voor het compleet renoveren van schoorstenen. Eerst stralen of spuiten we de schoorsteen schoon , zodat de originele baksteen kleur weer tevoorschijn komt. Daarna verwijderen we het oude voegwerk zodat we vervolgens de schoorsteen opnieuw kunnen afvoegen. Ook het plaatsen van een nieuwe bovenplaat en de schoorsteen opnieuw voorzien van lood-slab behoort tot de mogelijkheden.

 

Schoorsteeninspectie

Laat uw schoorsteen tijdig aan de buitenzijde inspecteren om onaangename verrassingen te voorkomen. Veel voorkomende gebreken die wij tegenkomen bij een inspectie zijn o.a.:

  • Voegen die door weersinvloeden zoals regen en vorst zijn beschadigd of door ouderdom zijn los geraakt wat lekkage of losrakende stenen tot gevolg kan hebben;
  • (Gedeeltelijk) los zittende stenen;
  • Lood dat door storm en wind is afgescheurd of los geraakt uit de voegen;
  • Scheuren in een gecementeerde bovenplaat van de schoorsteen.

 

Schoorsteenrenovatie

Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) hetgeen lekkage tot gevolg kan hebben. Het is daarom ook levensgevaarlijk om een gaskachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd. Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging..

De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Eventuele los zittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen kan uw gerenoveerde schoorsteen weer vele jaren mee.

Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd.

Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden zoals vocht en vorst na een aantal jaren scheuren gaat vertonen.

 

JCA van de Moosdijk Dak- en Kluswerken

Schouwenlaan 42
5628 JB Eindhoven

info@vandemoosdijkdakwerken.nl
06-52044572

KVK Nummer: 17279558
BTW Nummer: NL141752580B01