Alles Over Subsidie Dakisolatie in Nederland

Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u in Nederland subsidie aanvragen voor verschillende isolatiemaatregelen, waaronder dakisolatie. Verenigingen van eigenaren (vve’s) kunnen ook subsidie aanvragen voor isolatie van appartementen. Daarnaast zijn er andere financiële opties beschikbaar, zoals de Energiebespaarlening en het verhogen van de hypotheek. Het Nationaal Warmtefonds biedt ook leningen specifiek voor vve’s. Het is belangrijk om te weten dat u de kosten van verduurzaming van uw woning kunt meefinancieren via uw hypotheek. Voor meer gedetailleerde informatie over subsidies en leningen kunt u terecht op de website van Milieu Centraal.

Subsidie voor isolatie koophuis

Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u als eigenaar van een koophuis subsidie aanvragen voor verschillende isolatiemaatregelen, waaronder dakisolatie. Naast dakisolatie kunt u ook subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie, HR++ glas, triple glas en vloerisolatie. Daarnaast kunt u subsidie aanvragen voor duurzame warmtetechnieken zoals een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Het subsidiebedrag en de voorwaarden kunnen variëren, dus het is belangrijk om de volledige voorwaarden en het subsidiebedrag te bekijken voordat u een aanvraag indient. Neem voor meer informatie contact op met RVO.

Subsidie isolatie appartementen voor vve

Verenigingen van eigenaren (vve’s) kunnen subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen in appartementen via de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Deze subsidie kan worden gebruikt voor energieadvies, procesbegeleiding, een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) en energiebesparende maatregelen en duurzame warmtetechnieken in het gebouw en de appartementen. Het is belangrijk om de volledige voorwaarden van de SVVE-regeling te bekijken voordat u een subsidieaanvraag indient.

Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kunt u geld lenen tegen een lage rente om de verduurzaming van uw koopwoning te financieren. Deze lening is beschikbaar voor woningeigenaren met een laag inkomen of zonder leenruimte. Voor vve’s is er de VvE Energiebespaarlening beschikbaar. Het is belangrijk om de voorwaarden en rentetarieven van de Energiebespaarlening te bekijken voordat u een lening aanvraagt.

Hypotheek verhogen voor energiebesparende maatregelen

U kunt de kosten van energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie, meefinancieren via uw hypotheek. Dit betekent dat u de kosten van de isolatie kunt toevoegen aan uw bestaande hypotheek of een nieuwe hypotheek kunt afsluiten om de verduurzaming van uw woning te financieren. Het is belangrijk om met uw hypotheekverstrekker te praten om de mogelijkheden en voorwaarden rondom het verhogen van uw hypotheek te bespreken.

Alle energiesubsidies en leningen op een rij

Op de website van Milieu Centraal kunt u meer informatie vinden over alle energiesubsidies en leningen die beschikbaar zijn voor isolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en andere energiebesparende maatregelen. Hier kunt u terecht voor gedetailleerde informatie over de voorwaarden, subsidiebedragen en aanvraagprocedures. Het is belangrijk om de specifieke regelingen te bekijken die van toepassing zijn op uw situatie voordat u een aanvraag indient.

Conclusie

Subsidies en financiële ondersteuning kunnen helpen om de kosten van dakisolatie te verminderen en u te helpen besparen op energiekosten. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), subsidie voor verenigingen van eigenaren (vve’s), de Energiebespaarlening en het verhogen van uw hypotheek, heeft u verschillende mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen voor dakisolatie. Door gebruik te maken van deze subsidies en leningen kunt u bijdragen aan een duurzamere en energiezuinigere woning. Zorg ervoor dat u de specifieke voorwaarden en procedures voor elke regeling bekijkt voordat u een aanvraag indient.

Belangrijkste punten

 • Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen voor dakisolatie en andere isolatiemaatregelen.
 • Verenigingen van eigenaren (vve’s) kunnen ook subsidie aanvragen voor isolatie van appartementen.
 • Er zijn ook andere financiële opties beschikbaar, zoals de Energiebespaarlening en het verhogen van de hypotheek.
 • Het Nationaal Warmtefonds biedt leningen specifiek voor vve’s.
 • U kunt ook de kosten van dakisolatie meefinancieren via uw hypotheek.

Subsidie voor isolatie koophuis

Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u als eigenaar van een koophuis subsidie aanvragen voor verschillende isolatiemaatregelen, waaronder dakisolatie. Naast dakisolatie kunt u ook subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie, HR++ glas, triple glas en vloerisolatie. Daarnaast kunt u subsidie aanvragen voor duurzame warmtetechnieken zoals een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Het subsidiebedrag en de voorwaarden kunnen variëren, dus het is belangrijk om de volledige voorwaarden en het subsidiebedrag te bekijken voordat u een aanvraag indient. Neem voor meer informatie contact op met RVO.

investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Overzicht van subsidiebedragen

Isolatiemaatregel Subsidiebedrag
Dakisolatie €500 per woning
Spouwmuurisolatie €8 per m²
HR++ glas €35 per m²
Triple glas €45 per m²
Vloerisolatie €7 per m²
Warmtepomp varieert per type en vermogen
Zonneboiler varieert per type en oppervlakte
Warmtenet varieert per project

Subsidie isolatie appartementen voor vve

Verenigingen van eigenaren (vve’s) kunnen subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen in appartementen via de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Deze subsidie kan worden gebruikt voor energieadvies, procesbegeleiding, een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) en energiebesparende maatregelen en duurzame warmtetechnieken in het gebouw en de appartementen. Het is belangrijk om de volledige voorwaarden van de SVVE-regeling te bekijken voordat u een subsidieaanvraag indient.

Energiebespaarlening

Als u van plan bent om uw koopwoning te verduurzamen, maar u heeft geen voldoende financiële middelen, dan kan de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds de oplossing zijn. Met deze lening kunt u tegen een lage rente geld lenen om de kosten van de verduurzaming van uw woning te financieren. Zo kunt u bijvoorbeeld investeren in energiebesparende maatregelen zoals dakisolatie, dubbel glas, een warmtepomp of zonnepanelen.

De Energiebespaarlening is beschikbaar voor woningeigenaren met een laag inkomen of woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een reguliere lening. Het Nationaal Warmtefonds biedt ook specifieke leningen aan voor verenigingen van eigenaren (vve’s), genaamd de VvE Energiebespaarlening.

Het is belangrijk om de voorwaarden en rentetarieven van de Energiebespaarlening te bekijken voordat u een lening aanvraagt. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en de financiële verplichtingen. Op de website van het Nationaal Warmtefonds kunt u meer informatie vinden en een aanvraag indienen voor de Energiebespaarlening.

Voordelen van de Energiebespaarlening Voorwaarden
 • Lage rente
 • Flexibele aflossingstermijn
 • Geen extra kosten bij vervroegde aflossing
 • Geen verbouwingskosten meefinancieren
 • Woning moet in Nederland gelegen zijn
 • Subsidie is niet van toepassing op nieuwbouwwoningen
 • Minimaal leenbedrag is €2.500,-
 • Maximaal leenbedrag is €65.000,- voor individuele woningeigenaren en €5.000,- per appartement voor vve’s

Met de Energiebespaarlening kunt u kosten besparen, uw wooncomfort verhogen en een bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst. Het is een financieel aantrekkelijke manier om uw huis energiezuiniger te maken en energiekosten te verlagen.

Energiebespaarlening infographic

Hypotheek verhogen voor energiebesparende maatregelen

Als u energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie, wilt financieren, kunt u ervoor kiezen om uw hypotheek te verhogen. Dit betekent dat u de kosten van de isolatie kunt invoegen in uw bestaande hypotheek of een nieuwe hypotheek kunt afsluiten om de verduurzaming van uw woning mogelijk te maken.

Het verhogen van uw hypotheek biedt verschillende voordelen. Ten eerste kunt u profiteren van de historisch lage rentetarieven die momenteel gelden. Hierdoor kunt u mogelijk de kosten van de energiebesparende maatregelen financieren tegen een gunstig tarief.

Daarnaast kunt u met het verhogen van uw hypotheek de kosten van de isolatie over een langere periode spreiden. Dit kan helpen om de maandelijkse lasten beheersbaar te houden en de financiële druk te verminderen.

Het is echter belangrijk om te weten dat het verhogen van uw hypotheek bepaalde voorwaarden met zich meebrengt. U moet bijvoorbeeld voldoen aan de inkomenseisen van de hypotheekverstrekker en u moet in staat zijn om de hogere maandlasten te dragen.

Daarnaast moet u ook rekening houden met eventuele kosten verbonden aan het verhogen van uw hypotheek, zoals advies- en notariskosten. Het is verstandig om deze kosten mee te nemen in uw berekeningen en te overleggen met uw hypotheekverstrekker om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken.

Voordelen van het verhogen van uw hypotheek:

 • Besparing op energiekosten door energiebesparende maatregelen
 • Profiteren van historisch lage rentetarieven
 • Spreiding van kosten over een langere periode
 • Mogelijkheid om de waarde van uw woning te verhogen

Door uw hypotheek te verhogen voor energiebesparende maatregelen, investeert u niet alleen in de verduurzaming van uw woning, maar ook in uw eigen toekomst. Het helpt u om energiekosten te besparen en draagt bij aan de verduurzaming van Nederland.

Neem contact op met uw hypotheekverstrekker om de mogelijkheden en voorwaarden rondom het verhogen van uw hypotheek te bespreken. Samen kunt u bekijken wat het beste past bij uw financiële situatie en welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning.

Alle energiesubsidies en leningen op een rij

Als u op zoek bent naar financiële ondersteuning voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen, dan kunt u terecht op de website van Milieu Centraal. Hier vindt u een overzicht van alle beschikbare energiesubsidies en leningen in Nederland.

Op de website kunt u gedetailleerde informatie vinden over de voorwaarden, subsidiebedragen en aanvraagprocedures van verschillende regelingen. Of u nu geïnteresseerd bent in het isoleren van uw woning, het installeren van zonnepanelen of het investeren in een warmtepomp, u kunt hier alle benodigde informatie vinden.

Met behulp van de energiesubsidies kunt u de kosten van uw energiebesparende maatregelen verlagen en zo uw investering sneller terugverdienen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van leningen om de kosten te financieren en de terugbetaling te verspreiden over een langere periode.

Voordat u een aanvraag indient, is het belangrijk om de specifieke regelingen te bekijken die van toepassing zijn op uw situatie. Zo kunt u er zeker van zijn dat u voldoet aan alle voorwaarden en optimaal gebruik maakt van de beschikbare subsidies en leningen.

Regeling Doel Voorwaarden Subsidiebedrag
Energiebespaarlening Financiering van energiebesparende maatregelen Lage rente, vastgestelde looptijden Afhankelijk van leenbedrag en termijn
Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) Subsidie voor isolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen Voorwaarden per maatregel verschillen Afhankelijk van maatregel
Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaren (VvE) Subsidie voor verduurzaming van appartementencomplexen Voorwaarden per maatregel verschillen Afhankelijk van maatregel
VvE Energiebespaarlening Financiering van energiebesparende maatregelen voor VvE’s Lage rente, vastgestelde looptijden Afhankelijk van leenbedrag en termijn

Door gebruik te maken van de beschikbare energiesubsidies en leningen kunt u niet alleen uw woning verduurzamen, maar ook besparen op uw energiekosten. Neem dus de tijd om alle mogelijkheden te onderzoeken en maak gebruik van de financiële ondersteuning die voor u beschikbaar is.

Conclusie

Subsidies en financiële ondersteuning kunnen helpen om de kosten van dakisolatie te verminderen en u te helpen besparen op energiekosten. Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), subsidie voor verenigingen van eigenaren (vve’s), de Energiebespaarlening en het verhogen van uw hypotheek, heeft u verschillende mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen voor dakisolatie. Door gebruik te maken van deze subsidies en leningen kunt u bijdragen aan een duurzamere en energiezuinigere woning. Zorg ervoor dat u de specifieke voorwaarden en procedures voor elke regeling bekijkt voordat u een aanvraag indient.